İDHF Göçmen Komisyonundan Açıklama: Yeni İltica Reformu Barbarlıktır, İnsani Değildir!

İDHF Göçmen Komisyonundan Açıklama: Yeni İltica Reformu Barbarlıktır, İnsani Değildir!

Avrupa parlamentosu yeni iltica reformunu onaylayarak, iltica kanalıyla Avrupa ülkelerine gelenleri, dosyaları mevcut durumda Türkiye, Bosna Hersek, Tunus, Sırbistan gibi ülkelerde kurulacak olan merkezlerde ele alınacak ve sonuçlandırılacaktır. Buna göre Avrupa ülkelerine girişini kabul görülen kişi-kişiler her bir ülkenin kontenjanına göre yerleştirilmesi hedeflenmektedir.

İltica yoluyla Dublin-Schengen antlaşması sözleşmesinde imzası bulunan ülkelerden geçmek zorunda bırakılan mülteciler söz konusu ülkelerin muhataplığı kabulüyle bu ülkelere (zorla) gönderiliyordu-gönderiliyorlar. Yanısıra yeni iltica reform yasasıyla bu şartlar daha da zorlaştırlarak iltica taleplerinde hak ihlallerine yasal zemin oluşturmuş oldular.

Gölgesinden yararlanamadığı ağacı kesen kapitalizm güncel özgün politikalarıyla insan satıyor!

Sermaye ve politikaları kendine dünya genelinde sınırsız dolaşım hakkı verirken, insana ve doğaya verdiği zararın ölçütü hesaplanamayacak boyuta gelmiştir. İltica reformu işte bu politikaların somut  en son örneklerindendir. İnsan hak ve özgürlükleri hiçe sayarak başka ülkelere iltica transferini gerçekleştirmekte, insan ticareti yapmaktadırlar. Ülkeler kendi aralarında ilticacılar üzerinden rant esasına göre saf tutmaktadırlar.

Herkes için serbest dolaşım hakkı!

Sermayenin değil, insan ve doğanın çıkarlarını esas al!

İsviçre yeni iltica reformunu kabul etmemelidir!

Sınırlar kaldırılsın, ölümler durdurulsun!

Yeni İltica reformu = İnsan Ticaretidir!

İDHF Göçmen Komisyonu

28 Nisan 2024

Fotoğraflar

İDHF Göçmen Komisyonundan Açıklama: Yeni İltica Reformu Barbarlıktır, İnsani Değildir! konulu fotoğraflar