ADGB'den Açıklama: Tüm halkımızı Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye sahip çıkmaya çağırıyoruz!

ADGB'den Açıklama: Tüm halkımızı Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye sahip çıkmaya çağırıyoruz!

Belçika Devleti 22 Nisan 2024 gece yarısı hiçbir hukuksal dayanak olmadan Kürt halkının sesi olan özgür basın Stêrk TV ve Medya Haber TV’ ye yüzlerce polis eşliğinde baskın düzenledi. Arama bahanesiyle her iki yayın kurumunun bürolarında bulunan teknik araç ve gereç büyük ölçüde tahrip edildi. Belçika polisinin bu tutumu tam bir vandallık örneğidir. Kınıyor ve protesto ediyoruz.

Kürt ulusuna yönelik Türk devletinin çok yönlü saldırı ve katliam politikalarının bir parçası olduğu anlaşılan bu baskın, Belçika devleti eliyle, Kürt halkının sesi olan özgür basın Stêrk TV ve Medya Haber TV üzerinden sürdürülmek istenmektedir.

Türk devleti güncel olarak faşist AKP- MHP eliyle Kürt ulusunu inkâr ve imha siyasetiyle yok etmek, işgal ve ilhaklarla geleneksel genetik kodlarını sürdürmekte ısrar etmektedir.

 Türk devletinin kirli çıkar pazarlıkları temelinde,  askeri olarak  Metina’ ya dönük işgal saldırısı başlattığı bu günlerde, Belçika devleti eliyle Stêrk TV ve Medya Haber TV stüdyolarına yapılan baskın, İstanbul ve Ankara’da  özgür basın çalışanlarının evlerinin basılarak 8 basın emekçisinin göz altına alınması ve aynı gece Fransa'da 6 Kürt politik aktivistinin Fransız devleti tarafından gözaltına alınması, ulusal ve uluslar arası alanda planlı  bir saldırı konseptinin uygulamaya sokulduğunu göstermektedir.   ADGB olarak, Kürt halkının kurum ve kazanımlarına dönük bu saldırılara karşı başta halklarımız olmak üzere, özgürlüklerden, demokrasiden ve insan haklarından yana tüm Avrupalı kurum ve kişileri Kürt ulusuna, milyonlarca insanın sesi olan Stêrk TV ve Medya Haber TV’ye, özgür basına ve çalışanlarına dönük yapılan bu hukuksuz baskıya karşı gelmeye, Kürt ulusunun haklı ve meşru mücadelesinin yanında bariyer örmeye çağırıyoruz.

Özgür Basın Susturulamaz!

23 Nisan 2024

Avrupa Demokratik Güçbirliği